Staburags.lv ARHĪVS

Ceļojumu apdrošināšanas polise kā pirmās palīdzības aptieciņa

Compensa

2015. gada 21. jūlijs 00:05

71
Ceļojumu apdrošināšanas polise kā pirmās palīdzības aptieciņa

Dodoties kādā braucienā, pārgājienā, vai vienkārši pārorganizējot mājās kādu skapīti vai plauktiņu, mēdzam salikt visas nepieciešamās vai noklīdušās zāles un dažādus medicīnas sīkumus mājas aptieciņā. Allaž zinām kam tur jābūt un bez kā iztikt nevar – marles pārsēji, plāksteri, vate, kāda pretsāpju tablete, termometrs un tā tālāk – kādam tā aptieciņa lielāka, kādam mazāka – atkarībā no tā, ko katrs uzskata par pirmajai palīdzībai nepieciešamu. Šādu aptieciņu veidojam ne tikai mājās, bet arīdzan dodoties kādā ilgākā periodā ārpus mājas. Savukārt dodoties ceļojumā, aptieciņa nepieciešama pavisam niecīga – pāris nepieciešamākās zāles, plāksteri un ceļojumu apdrošināšanas polise, kas parūpēsies par visiem pārējiem negadījumiem, ko aptieciņā ieliktie priekšmeti nevarētu saglābt.


Ceļojumu apdrošināšanas polises “aptieciņā” ietilpst tādas lietas kā


  • Medicīniskie izdevumi. Ceļojumu apdrošināšanas polise sedz izdevumus, kas ceļojuma laikā radušies veselības problēmu dēļ – pēkšņa saslimšana, nelaimes gadījuma rezultātā radušies medicīniskie izdevumi, kādas esošas slimības saasināšanās, pēkšņas stomatoloģiskas problēmas un tā tālāk.

  • Palīdzības apdrošināšanas sadaļa polises “aptieciņā” nozīmē to, ka šo var izmantot, ja nepieciešama tulka palīdzība, juridiskā palīdzība kādā situācijā, dokumentu atjaunošana, tuvinieka ierašanās vai/un bērna (līdz 16 gadiem) aprūpe, ja apdrošinātais hospitalizēts.

  • Savukārt izmaiņas ceļojumā polises “aptieciņā” iekļautas gadījumiem, ja rodas neparedzēti šķēršļi pirms ceļojuma vai ceļojuma laikā ar transportu. Ja gadās lidojuma aizkavēšanās, nepieciešams neparedzēti un pēkšņi ceļojumu atcelt vai pārtraukt (veselības iemeslu dēļ, kavēties pārvadātāja vainas dēļ). Ja aizkavējies lidojums un tas noticis tehnisku iemeslu dēļ vai to ietekmējuši laika apstākļi, polise sedz izdevumus par viesnīcu, transportu uz vai no lidostas un ēdināšanu.

  • Ceļojumu apdrošināšanas polises aptieciņā iekļauta arī nelaimes gadījumu apdrošināšana (noteikti jāņem līdzi dodoties ziemas piedzīvojumos uz kalniem – labāk tomēr nodrošināties).

  • Civiltiesiskās atbildības apdrošināšana – situācijām, ja ceļojuma laikā nodarīts kāds kaitējums trešās personas mantai, veselībai vai dzīvībai.

  • Vēl viena ne mazāk būtiska ceļojuma apdrošināšanas polises “aptieciņas” sastāvdaļa – bagāžas apdrošināšana. Ja pārvadātājs sabojājis vai pazaudējis bagāžu, vai tā aizkavējusies un atlidos uz galamērķi tikai labu laiku pēc jums – apdrošināšanas polise izmaksās kompensāciju - nodrošinot akūto nepieciešamo preču iegādi, kas palikušas nozaudētajā vai sabojātajā bagāžā, bet bez kurām nav iespējams iztikt.


Tāda pārsvarā ir ceļojuma apdrošināšanas polise, ko piedāvā gandrīz ikviens apdrošinātājs Latvijā. Daži piedāvā papildus nodrošinājumus, tādus kā mājdzīvnieka aprūpe ceļojuma laikā, meklēšanas un glābšanas izdevumi, maka apdrošināšana vai mājokļa apdrošināšana uz ceļojuma laiku. Bet tad rūpīgi jāmeklē apdrošinātāju piedāvātā informācija, vērtējot un skatoties kurš piedāvā vairāk, atbilstošāko prasībām un tā, lai izdotos pirms ceļojuma savu aptieciņu nokomplektēt pilnībā. Tāpat, jāpārliecinās, ka noskatītā ceļojumu apdrošināšanas polise ir paredzēta izvēlētajam galamērķim.


Var izvēlēties arī polises derīguma termiņu – pastāv īstermiņa polise vienam ceļojumam, kas nav ilgāks par trīs mēnešiem (90 dienām), tad seko gada polise atkārtotiem ceļojumiem, kur viena ceļojuma periods nav vairāk kā divi mēneši (60 dienas secīgi), un visbeidzot – gada atvērtā polise – biznesa un darījumu ceļojumiem. Lai nu kāds arī nebūtu ceļojuma galamērķis vai iemesls – “aptieciņu” sagatavojam laicīgi, nodrošināmies, ka viss nepieciešamais ielikts un dodamies ceļā!


Vairāk informāciju par Compensa ceļojumu apdrošināšanu meklē šeit!