Staburags.lv ARHĪVS

Automašīnai ietriecoties kokā, Sērenē gājis bojā vīrietis (papildināts)

LETA, www.staburags.lv

2015. gada 10. jūlijs 11:31

3505
Automašīnai ietriecoties kokā, Sērenē gājis bojā vīrietis (papildināts)

Ceturtdien Jaunjelgavas novadā, automašīnai ietriecoties kokā, gājis bojā vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts ap plkst.19. Vīrieti no automašīnas bijis jāatbrīvo ar hidraulisko instrumentu palīdzību. Valsts policijā (VP) aģentūrai LETA skaidroja, ka negadījumā iesaistīta automašīna "Audi A6 Avant". To vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš arī negadījumā gāja bojā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece “Staburagu” informē, ka 1986. gadā dzimušais autovadītājs, braucot pa ceļu Bauska—Aizkraukle, izvēlējās nepiemērotu braukšanas ātrumu un 75,2. kilometrā ietriecās kokā, kā rezultātā gāja bojā.


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles daļas komandiera pienākumu izpildītājs Mihails Maškovs “Staburagu” informē, ka izsaukums tika saņemts 9. jūlijā pulksten 18.48. Uz notikuma vietu Sērenē izbrauca viena Jaunjelgavas un viena Aizkraukles automašīna. “Mums nebija informācijas, cik cilvēku ir vieglajā automašīnā, tādēļ tika norīkotas divas glābēju automašīnas, jo cilvēku glābšanā ir dārga katra sekunde,” stāsta Mihails Maškovs. “Glābēju brigāde ar hidrauliskajiem instrumentiem atbrīvoja automašīnas vadītāju, mašīnā viņš bija tikai viens. Paralēli strādāja arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, taču autovadītāju neizdevās glābt. Bija nostrādājuši drošības spilveni, taču trieciens, kuru saņēma autovadītājs, bijis pārāk liels.”


Tomēr šis vakar nav bijis vienīgais traģiskais nelaimes gadījums uz ceļiem. Alojas novadā uz vietējas nozīmes ceļa 1938.gadā dzimis vīrietis, vadot mopēdu, ceļa krustojumā sadūrās ar automašīnu "Ford", kuru vadīja 1963.gadā dzimis vīrietis. Mopēda vadītājs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira. Vēl Rīgā, Kalnciema ielā, automašīna "Fiat", kuru vadīja 1988.gadā dzimis vīrietis, ietriecās stāvošā automašīnā "Opel", pēc kā notrieca gājēju - 1959.gadā dzimušu vīrieti. Negadījumā cieta gājējs, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 73 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta seši cilvēki un divi cilvēki gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 44 avārijas, kurās cieta pieci cilvēki.