Staburags.lv ARHĪVS

Sendvičpaneļu „brīnumpārklājums”

SIA Izopanel

2015. gada 9. jūlijs 00:05

117
Sendvičpaneļu „brīnumpārklājums”

Kā zināms, sendvičpaneļi ieguvuši savu nosaukumu, pateicoties vairākiem slāņiem, kas veido šo unikālo būvmateriālu. Ja par to, kas veido sendvičpaneļa vidusslāni, ir vairumā gadījumu zināms, tad par apdares loksnēm jeb ārējo slāni ir zināms mazāk. Šoreiz rakstām par sendvičpaneļa apdares lokšņu pārklājumu, kas ir atšķirīgas pēc krāsas un pielietojuma, un, pareizi izvēlēts, nodrošinās ilgāku objekta ekspluatācijas laiku.

Sendvičpaneļa apdares loksnes

Ārējās apdares loksnes pasargā paneli no ārējiem faktoriem, piemēram, lietus un sniega, organiskām un ķīmiskām vielām. Līdz ar to paneļi ir noturīgi pret korozijas faktoru iedarbību, kā arī saglabā savus parametrus kontaktā ar mitrumu, ķīmiskām vielām un citiem nelabvēlīgiem faktoriem. Gala rezultātā sendvičpaneļa vidējā daļa kopā ar apdares loksnēm kļūst par barjeru, kas pasargā objektu no uguns, sniega, saules (UV starojums), vēja, temperatūras svārstībām un citiem ārējās iedarbības faktoriem.


Ārējo apdares lokšņu „brīnumpārklājums”

Sendvičpaneļu apdares loksnes ir izgatavotas no karsti velmēta tērauda. Tērauds no abām pusēm ir pārklāts ar cinka vai alumīnija - cinka aizsargslāni. Minimālais izmantotā cinka slāņa biezums ir 225 g/m² vai 150 g/m² alumīnija - cinka pārklājuma. Par galīgo aizsargkārtu izmanto krāsu. Parasti tā ir poliestera krāsa. Pareiza apdares loksnes pārklājuma izvēle ir pamats ilgstošai paneļu ekspluatācijai.


Pārklājuma izvēle konkrētai videi

Paneļu apdares loksnes tiek pakļautas dažādu agresīvu faktoru iedarbībai, kas izraisa koroziju, krāsas vai spīduma zudumu. Saule, ūdens, mitrums, kā arī ķīmiskās vielas, kas veidojas objekta izmantošanas laikā: mitrums sporta zālēs, peldbaseinos un automašīnu mazgātavās, vielas, ko izdala dzīvnieki, piemēram, amonjaks, ķīmisko procesu blakusprodukti, kā arī agresīvie mazgāšanas līdzekļi, kurus izmanto augstu sanitāro standartu nodrošināšanai pārtikas ražošanas uzņēmumos ietekmē paneļus. Papildus graujošu iespaidu uz ārējo pārklājumu var izraisīt ultravioletais starojums, kas izsauc spīduma un krāsas zudumu. Lai pareizi piemeklētu pārklājuma veidu atbilstoši apkārtējiem apstākļiem, nepieciešams ņemt vērā visus augstāk minētos faktorus. Vides apstākļu ietekmi uz seguma pārklājumu nosaka Eiropas norma EN ISO 12944-2. Norma iedala vidi agresivitātes klasēs, pamatojoties uz cinka pārklājuma slāņa samazināšanās ātrumu.


Kādus paneļu brīnumpārklājumus piedāvā Izopanel?

Speciālos objektos (lauksaimniecības, ražošanas), kuros notiek dažādi tehnoloģiskie procesi, saistīti ar kaitīgu ķīmisku vielu izdalīšanos, pastāv risks kontaktam ar kodīgiem šķidrumiem. Šajos objektos novērojami arī citi nelabvēlīgi apstākļi, kurus nepieciešams ņemt vērā, izvēloties pārklājumu. SIA Izopanel piedāvā vienu standarta pārklājumu, četrus premium klases pārklājumus un trīs speciālu pārklājumu veidus.


Lauksaimniecības objektiem

Viens no specifiskiem objektu veidiem, kuros tiek uzstādīti paneļi, ir telpas, kas paredzētas dzīvnieku turēšanai. Šajos objektos paneļi tiek pakļauti kontaktam ar dzīvnieku atkritumiem, kuru galvenais komponents ir amonjaks un tā atvasinājumi. Tās ir ļoti agresīvas vielas, ar kurām saskaroties, vairums materiālu ļoti ātri sarūsē. Ideāls pārklājums šādos apstākļos ir Izopanel FarmCoat – kā jau liecina nosaukums, paredzēts lauksaimniecības objektiem.


Pārtikas ražotnēm

Galvenā prasība paneļiem izmantojot tos pārtikas ražošanā – lai nenotiktu reakcija, saskaroties ar pārtikas produktiem. Par seguma pārklājuma riska faktoriem tiek uzskatīti: kodīgu dzīvnieku izcelsmes organisko vielu klātbūtne gāzveida vai šķidrā formā (asinis, skābes, tauki), mazgāšanas līdzekļu agresīvā iedarbība, kuru izmantošana vērsta uz augstu tīrības standartu ievērošanu, vai līdzekļi, kuri tiek izmantoti pie pārstrādes, tādi kā skābes, etiķis un tml. Dotajā gadījumā mēs iesakām izmantot vienu no diviem pārklājuma veidiem, kas pieejami mūsu produktu asortimentā: FoodCoat vai FoodSafe.


Aukstuma un saldējamām kamerām

Var uzskatīt, ka dažādu vielu un ārēju faktoru iedarbība uz paneļiem aukstumkamerās ir mazāka, tomēr tā pastiprinās zemu temperatūru iespaidā. Vairumā gadījumu būs pietiekoši izmantot kādu no standarta pārklājumiem, tomēr būtu lietderīgi izskatīt FoodCoat vai FoodSafe paneļu pārklājuma izmantošanu.


Aicinām sazināties ar mūsu speciālistiem pa t. +371 66116722 vai info@izopanel.org, lai saņemtu vairāk informācijas par tēmu. Par Izopanel produktiem lasiet www.izopanel.org


Par SIA Izopanel

Latvijas pārstāvniecība SIA Izopanel piedāvā sendvičpaneļus par pieņemamām cenām un atbilstošus augstākajiem kvalitātes standartiem. Izopanel produkcijas priekšrocība prasīgajā būvniecības tirgū ir augsta tehnoloģisko risinājumu kvalitāte, kā arī īpaša pieeja klientam. Izopanel piedāvā sendvičpaneļus ēku celtniecībai, siltumizolācijai, renovācijai un apdarei.


Sagatavoja:

SIA Izopanel

t. +371 66116722

e. info@izopanel.org

www.izopanel.lv