Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu par psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju

Aizkraukles prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu par psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju

Aizkraukles rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par to, ka tā realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās un glabāja psihotropās vielas, kā arī tās neatļauti realizēja.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais realizācijas nolūkā no pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotas personas neatļauti iegādājās un glabāja  1,1481 gramus izžāvētu, sasmalcinātu zaļas krāsas augu daļu maisījumu, kas satur indola un indazola 3-karbonilatvasinājumu. Šīs vielas Latvijas Republikas Ministru kabineta 2005.gada 8.novembra noteikumu Nr.847 “Noteikumi par Latvijā kontrolējamajām narkotiskajām vielām, psihotropajām vielām un prekursoriem” I sarakstā atzītas par psihotropām vielām.

Īstenojot noziedzīgo nodomu par psihotropo vielu  realizāciju, apsūdzētais iepriekš neatļauti iegādātās un glabātās psihotropās vielas saskaņā ar iepriekšēju vienošanos realizēja pircējam – speciālā izmeklēšanas eksperimenta veicējam par EUR 50. Tādējādi apsūdzētais izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253-1.panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Aizkraukles rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.