Staburags.lv ARHĪVS

Ķegumā uz pārbrauktuves elektrovilciens saduras ar kravas auto, vilcienu kustība ierobežota (papildināts)

2011. gada 29. marts 08:35

2587
Ķegumā uz pārbrauktuves elektrovilciens saduras ar kravas auto, vilcienu kustība ierobežota (papildināts)

Otrdienas rītā plkst. 6.15 Ķeguma uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūries ar kravas auto, aģentūru BNS informēja "Latvijas Dzelzceļa" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule. Dzelzceļa līnijā Rīga - Lielvārde ir ievērojami apgrūtināta dzelzceļa satiksme un tādēļ iedzīvotāji aicināti izmantot citus transporta veidus.

A/s „Pasažieru vilciens” sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers aģentūrai BNS apliecināja, ka sadursmē bojāgājušo nav, tāpat neesot arī nopietni cietušo.

"Latvijas dzelzceļš" aģentūru BNS informēja, ka uz notikuma vietu aizsūtīts palīdzības vilciens. Ar tā palīdzību sliežu ceļi tiks atbrīvoti no bojātiem transporta līdzekļiem, tomēr gaidāms, ka posms būs slēgts satiksmei vismaz līdz plkst. 12. Kustība tiek organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri var nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīs autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēs turpināt ceļu uz Rīgu.

Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas šobrīd nekursē.

Starptautiskie vilcieni no Maskavas un Sanktpēterburgas Rīgas Centrālajā stacijā pienāks ar 30 min kavēšanos, jo tiks sūtīti caur Jelgavu.

A/s "Pasažieru vilciens" pārstāvis Andrejs Filipovs LNT raidījumā "900 sekundes" informēja, ka baļķvedējs nezināmu iemeslu dēļ apstājies uz sliedēm. Vilciens braucis ar 90 km/h lielu ātrumu. Redzamība bijusi slikta, jo vilciena gaismas izgaismo 200 metrus. Kravas mašīnas vadītājs nav rīkojies saskaņā ar satiksmes noteikumiem - viņam bija jādodas pretim vilcienam un jādod vizuāli brīdinājuma signāli par avāriju. Taču vadītājs vienkārši esot pametis notikuma vietu, informēja Filipovs. Viņš arī informēja, ka pasažieriem jārēķinās ar ļoti būtiskiem satiksmes kavējumiem - vismaz vairāku stundu garumā. Pasažieri tiek aicināti izvēlēties citu transportu.

 Uzņēmums SIA "Stiga AR", kam pieder kravas auto, savukārt noraidīja, ka baļķvedēja šoferis būtu rīkojies nepareizi. Kravas auto vadītājs pirms sadursmes jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī devās pretī otrajam vilciena sastāvam, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

To, kāpēc elektrovilciena sastāvs nebremzēja vai nenobremzēja, vēl noskaidros izmeklētāji. SIA "Stiga AR" uzsver, ka nekādā gadījumā transportlīdzekļa vadītāja nebija pametis notikuma vietu, bet darīja tajā brīdī iespējamo, lai novērstu negadījumu un brīdinātu tuvojošos vilciena sastāvus.

Kustība tiek organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri var nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīs autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēs turpināt ceļu uz Rīgu. Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas šobrīd nekursē.