Staburags.lv ARHĪVS

Aukstumkameru siltumizolācijas sistēmas

Izopanel

2015. gada 27. maijs 00:38

88
Aukstumkameru siltumizolācijas sistēmas

Pēdējā laikā arvien biežāk rodas nepieciešamība pēc dzesēšanas noliktavām un aukstumkamerām. Aukstumkameru pielietojuma spektrs ir ļoti plašs - piena produktu ražotnes, gaļas pārstrāde un uzglabāšana, jūras velšu pārstrāde un uzglabāšana, augļu un dārzeņu pārstrāde un uzglabāšana, farmaceitiskā nozare, lielveikali, viesnīcas, restorāni, maiznīcas, u.c. uzņēmumi. Šodien aukstumkameru ekspluatācijas izmaksas ir ļoti lielas. Tas ir saistīts ar nepieciešamību uzstādīt jaudīgas dzesēšanas iekārtas un tērēt resursus higiēnas prasību nodrošināšanai. Ja apskatām aukstumkameru kopējās izmaksas, tad tikai 20% aizņem aukstumkameru montāžas izmaksas, bet 80% turpmākās ekspluatācijas izmaksas. Dažreiz, palielinot montāžas investīcijas tikai par 4%, ekspluatācijas izmaksas var samazināt līdz pat 70%! Līdz ar to ir ļoti svarīgi pareizi izvēlēties materiālus un veikt aukstumkameru montāžu ar speciālistu palīdzību gan projektēšanas un celtniecības procesā, gan ekspluatācijas laikā.

Aukstumkameru izolācija


Ar aukstumkameru izolāciju tiek domāta siltuma norobežošana no ārpuses un aukstumkameras tvaika izolācijas nodrošināšana. Ideāli izolētu aukstumkameru var uzskatīt par “termosu”. Ja aukstumkamera izolēta ar defektiem (termiskiem tiltiem), tad tas jau ir “termoss” ar caurumiem! Ja aukstumkamera netiek izolēta pareizi, siltuma noplūde caur norobežojošo konstrukciju būs ļoti liela. Tāpēc slikti izolētām aukstumkamerām vajadzīgas ļoti jaudīgas saldēšanas iekārtas, kuras patērē daudz elektroenerģijas. Pareizi un kvalitatīvi izolēta aukstumkamera dod iespēju izmantot mazāk jaudīgas dzesēšanas sistēmas un ļauj ietaupīt katru dienu.

Dažu gadu darbības laikā mūsu uzņēmums ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi rūpnieciskās būvniecības sfērā, tāpēc mēs ar pārliecību varam teikt, ka svarīgākais aukstumkamerās ir ilgstoši nemainīga, zema temperatūra, kuru var nodrošināt izmantojot speciāli aukstumkamerām paredzētus materiālus, pie tam kā vienotu sistēmu. Tāpēc neriskējiet ar materiālu izvēli, izvēlieties tos pareizi!


Izopanel piedāvā jau gatavu, izstrādātu risinājumu aukstumkamerām – speciālos paneļus IzoCold un gatavu aksesuāru komplektu aukstumkameru montāžai, kas kopā, kā vienota sistēma, pilnībā nodrošina pareizu siltumizolācijas principu un atbilst higiēnas prasībām.

Speciālie sendvičpaneļi un aksesuāri aukstumkamerām


Sendvičpaneļi IzoCold ir poliizocianurāta un poliuretāna paneļi ar viszemāko siltumvadītspēju, tāpēc tie ir vispiemērotākie saldējamo kameru, rūpniecisko ledusskapju, dzesēšanas telpu un citu zemas temperatūras telpu izbūvei. Paneļu biezums ir no 120 līdz 220 mm. Šos paneļus izmanto ārējām un iekšējām sienām, un griestiem. Sendvičpaneļu IzoCold siltumizolācijas kodols veido labirinta savienojumu, kas ļauj pilnībā izvairīties no termiskā tilta izveides. Paneļi savā starpā ir savienoti ar īpašām slēdzenēm, kas ļauj viegli un ātri montēt un demontēt aukstumkameru, to brīvi pārvietot vai palielināt kameras izmērus.

Montējot aukstumkameras no sendvičpaneļiem, ir svarīgi izvairīties no termisko tiltu veidošanas, stiprinot paneļus pie pamatkonstrukcijas. Izopanel aksesuāru piedāvājums sniedz iespēju pilnībā izvairīties no termisko tiltu izveides un nodrošināt ekonomisku aukstumkameru ekspluatāciju un ērtu to tīrīšanu.


Higiēnas prasību nodrošināšana

Galvenā prasība paneļiem un to apdares loksnēm izmantojot tos pārtikas ražošanā - lai nenotiktu reakcija paneļiem saskaroties ar pārtikas produktiem. Šādos gadījumos mēs iesakām izmantot speciālus paneļu pārklājumus, kurus ir atļauts izmantot tieši pārtikas pārstrādes un uzglabāšanas objektos.


Priekšrocības, ja paneļi aukstumkamerām ir izvēlēti pareizi:

  • Zemākas ekspluatācijas izmaksas, jo samazinās aukstuma zudumi.

  • Ātra un vienkārša montāža – montāžu var veikt divi cilvēki.

  • Izcila izturība pret temperatūras svārstībām.

  • Tvaika izolācijas nodrošināšana.

  • Mazs svars – zemākas transporta izmaksas un ērts montāžas laikā.

  • Objektu ilgmūžība – to paredz paneļa pārklājuma garantija.

  • Atbilstība sanitārajām normām – higiēnisks, apstiprināts ar higiēnas sertifikātiem.

  • Viegli un droši kopjams – izturība pret kopšanas līdzekļiem un organiskām vielām.

  • Vairākkārtējas demontāžas iespēja - paneļa maiņa bojājuma gadījumā ir vienkārša un ātra; kameru ir vienkārši paplašināt vai samazināt.

  • Ugunsizturība.


Aicinām sazināties ar mūsu speciālistiem pa t. +371 66116722 vai info@izopanel.org, lai saņemtu informāciju par izmaksām, termiņiem vai pasūtītu projektu. Informācija par Izopanel produktiem www.izopanel.org


Par Izopanel


Izopanel pārstāvniecība Latvijā piedāvā sendvičpaneļus par pieņemamām cenām un atbilstošus augstākajiem kvalitātes standartiem. Izopanel produkcijas priekšrocība prasīgajā būvniecības tirgū ir augsta tehnoloģisko risinājumu kvalitāte, kā arī īpaša pieeja klientam. Izopanel piedāvā sendvičpaneļus un to montāžas piederumus, kas izmantojami ēku celtniecībā, apdarē un siltumizolācijas nodrošināšanā, kā arī auksti velmētos tērauda profilus un notekcauruļu sistēmas.


Sagatavoja:

SIA Izopanel

t. +371 66116722

e. info@izopanel.org

www.izopanel.org