Staburags.lv ARHĪVS

Sadarbībā ar Aizkraukles policistiem par narkotisko vielu tirgošanu aiztur jaunieti

www.staburags.lv

2015. gada 24. aprīlis 15:16

1616
Sadarbībā ar Aizkraukles policistiem par narkotisko vielu tirgošanu aiztur jaunieti

Atsavinot pie kādas personas 495 gramus augu valsts izcelsmes vielu, ekspertīzes atzinumā apstiprināts, ka šī viela ir ADB CHIMINACA, kura iekļauta psihoaktīvo vielu sarakstā - informē Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze.

21.aprīlī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP ZRP Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļu un VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļu realizēja speciālo izmeklēšanas eksperimentu saistībā ar lietvedībā esošo kriminālprocesu. Tas ierosināts par to, ka persona Vidzemes un Zemgales reģionos nodarbojas ar neatļautu narkotisko/psihotropo vielu izplatīšanu. Policijas darbinieki Vidzemes reģionā aizturēja 1996. gadā dzimušu jaunieti par 495 gramu iepakojuma realizāciju ar sasmalcinātu izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu. Policisti jau saņēmuši ekspertīzes atzinuma slēdzienu, šī viela ir iekļauta psihoaktīvo vielu sarakstā.

Kurā pilsētā jaunieti aizturēja, to Ieva Sietniece neatklāj, jo izmeklēšana vēl turpinās. Aizkraukle tā nav.

Policijas darbinieki Kriminālprocesa ietvaros veica arī sankcionētu  kratīšanu personas dzīvesvietā Vidzemes reģionā, kuras laikā  izņēma 30 gramus  sasmalcinātu izžāvētu zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu, elektriskos svarus un vienu iepakojumu ar 3 gramiem gaišas krāsas pulverveida vielu. Šīm izņemtajām vielām arī nozīmēta ekspertīze. Policijas darbinieki personu aizturēju Kriminālprocesa likuma  264.panta kārtībā un ievietoja īslaicīgā aizturēšanas vietā.
         
Uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīts, vai persona nav saistīta citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.