Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles pusē fiksēti 14 ātruma pārkāpēji

www.staburags.lv

2015. gada 18. aprīlis 08:02

569
 Aizkraukles pusē fiksēti 14 ātruma pārkāpēji

Zemgales reģionā 24 stundu laikā pārbaudot 1033 transportlīdzekļus, konstatēts, ka 177 autovadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, no tiem Aizkraukles pusē fiksēti 14 ātruma pārkāpēji, Bauskas pusē – 39, Dobelē – 33, Jelgavā – 35, Jēkabpilī – 21, Tukumā – 20. Aizkraukles pusē pieķertie pārkāpēji ātrumu pārsniedza par 10 — 30 kilometriem stundā.

Reida laikā tika fiksēti arī citi pārkāpumi, piemēram, automašīnas un velosipēda vadīšana alkohola reibumā, automašīnas vadīšana bez apliecības, drošības jostu nelietošana u.c.

Latvijā notikušā ātruma kontroles maratona lielākais ātrums, kas fiksēts kādam transportlīdzeklim, bija 162 kilometri stundā. Šoferis, kurš tik ātri brauca, apturēts uz autoceļa A13, viņš devās Daugavpils virzienā. Uz ceļa Liepāja-Tāši apturēts autovadītājs, kurš brauca  ar 151 kilometru stundā un bija 2,45 promiļu reibumā.

Kopumā Latvijā maratonā bija iesaistīts 241 policists, viņi pārbaudīja 2002 transportlīdzekļus. Ikdienā policija noformē  vidēji 200 līdz 250 protokolus par atļautā ātruma pārkāpšanu, bet reida diennaktī to bija 578.

Kopumā reida norises dienā vidējais ātrums uz valsts ceļiem bija par diviem līdz trim kilometriem stundā lēnāks.

Policijai nav informācijas, ka autovadītāji reida laikā būtu mēģinājuši policijas darbiniekam dot kukuli, lai izvairītos no soda.

Šāds ātruma kontroles maratons pirmo reizi vienlaicīgi notika visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām. Ātruma kontroles maratona mērķis bija atturēt transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas, kas saistīti ar atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un aicināt autovadītājus izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ir drošs pašiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.