Staburags.lv ARHĪVS

Ekspedīcijās pēc brīnumiem dabā un cilvēkos

Sandra Pumpure

2015. gada 17. aprīlis 06:20

512
Ekspedīcijās pēc brīnumiem dabā un cilvēkos

Cilvēkus var iedalīt divās daļās — tajos, kuri ceļo klātienē, un tajos, kuri to labprātāk dara pie televizora ekrāniem vai žurnālu un laikrakstu lappusēs. Tomēr par aizraujošām vietām un lietām pasaulē uzzināt patīk gandrīz visiem. Neformālā draugu kopa “Go expedition” cenšas rīkot ceļojumus ar “odziņu”. Starp viņiem ir pļaviņietis Guntis Grandāns. 

Pēdējos gados draugu kopai bijušas septiņas lielākas ekspedīcijas — Karpatos, Amerikas Savienotajās Valstīs, Īslandē, Altajā, Murman­skā un vēl tālākas vietās Krievijas ziemeļu plašumos. Vietu izvēle ir dažāda, bet ceļotāji meklē interesantākās un sev saistošākās. Kā atzīst Guntis — ziemeļi tomēr pievelk vairāk. Ar savu skarbo klimatu, tundru un ziemeļblāzmām.

— Mūsu galvenais dzinējspēks ir Jānis no Madonas, Māris no Ķeguma un Kristaps no Rīgas. Puišiem ir jaudīgas automašīnas, tāpēc gribas braukt, aicinot līdzi arī citus. Dažkārt esam lielāks, citreiz mazāks pulciņš, bet šajos braucienos dodamies no sešiem līdz 10 cilvēkiem. Tas viss ir pašu rīkots. Meklējam, protams, arī atbalstītājus un iespēju grupai lētāk iegādāties aprīkojumu, bet pamatā par visu maksājam paši, — stāsta Guntis Grandāns.

Vairāk lasiet "Staburaga" 16. aprīļa numurā.