Staburags.lv ARHĪVS

Bērns laimīgā kārtā izvairās no bēdīga likteņa

varonis.lv

2015. gada 15. aprīlis 00:12

139
Bērns laimīgā kārtā izvairās no bēdīga likteņa

Es gribu pastāstīt jums par savu brīnišķīgo dēliņu Dimu, kurš šonedēļ svinēs savu otro dzimšanas dienu. Man ir ļoti dzīvespriecīgs un smaidīgs mazulis, viņam ļoti patīk rotaļāties, smieties, viņš vienmēr labi uzvedas, es varu tikai lepoties ar Dimu!

Tomēr vienmēr viņš tāds nav bijis. Līdz trīs mēnešu vecumam viņš auga kā visi zīdaiņi – ēda manu pienu, cieši gulēja un pamostoties vienmēr smaidīja man, un bubināja kaut ko savā mazuļu valodiņā. Bet pēc kāda laika mana puikas ādu noklāja savādi izsitumi – viss ķermenis bija noklāts ar sarkaniem punktiņiem, kuri niezēja un kairināja ādu, liekot Dimam tos kasīt līdz pat asiņošanai, kas tikai pasliktināja bērna stāvokli. Dima kļuva niķīgs, slikti gulēja un raudāja no sāpēm, un no dzīvespriecīgā un smaidīgā puišeļa nebija ne miņas. Es biju ļoti satraukusies, vērsos pie ārsta, sākām ievērot stingru diētu: no uztura izņēmu visu, kas būtu varējis izraisīt mazulim alerģiju, jo aizdomas bija tieši par mātes pienu. Taču tas nelīdzēja, turklāt dēla svars sāka kristies, jo ar tik stingru diētu mātes piena uzturvērtība samazinājās. Arī man klājās grūti nepietiekama uztura dēļ, nemaz nerunājot par dēlu. Brīžiem nācās līdz pat rītam mierināt no izsalkuma raudošu bērnu ar šūpuļdziesmām un pasakām, kuras klausoties, viņš tomēr varēja aizmigt, taču miegs arī bija trausls un nemierīgs, un Dima varēja pamosties kuru katru brīdi. Es nevarēju pieļaut dēla stāvokļa pasliktināšanos un mēs devāmies uz slimnīcu, kur mums arī noteica diagnozi: atopiskais dermatīts.


Pēc vairākām nedēļām slimnīcā, kur Dimam pieslēdza sistēmu, stāvoklis par laimi manāmi uzlabojās. Āda kļuva tīrāka un es ar prieku atkal ieraudzīju dēla smaidu. Brīnumainā kārtā ārstiem bija izdevies atgriezt dēlu normālajā dzīves ritmā, un tagad tikai vajadzēja nepieļaut tā murga atgriešanos. Kopš tā laika Dimam ir jālieto uzturā tikai specializētie pārtikas produkti “Neocate” vismaz gadu. Taču grūtības rada tas, ka vienas burciņas pietiek tikai divām ēdienreizēm, bet tās cena ir ļoti liela: 42 eiro. Tas nozīmē, ka gada pārtikas krājumam ir nepieciešama milzīga summa – 9167 eiro! Man šie izdevumi ir nepanesami lieli, tāpēc es vēršos pie jums pēc palīdzības!


Kā jebkura māmiņa es sapņoju tikai par to, lai mans bērns izaugtu vesels un stiprs, nenonāktu nelaimē un būtu laimīgs un dzīvespriecīgs cilvēks! Katru reizi redzot viņu smaidam, es saprotu, ka viņš jūtas labāk un pats par to priecājas. Atgriešanās pie tā šausmīgā stāvokļa, kurā Dima bija pirms tam, nozīmētu traģēdiju mums abiem. Lai to nepieļautu, es vērsos Labdarības organizācijā Labdaris.lv, kura nekavējoties uzsāka līdzekļu vākšanu, lai palīdzētu Dimam. Tagad man atliek vien cerēt uz jūsu labsirdību! Lūdzu, nepametiet mani vienu šajā cīņā! Lūdzu, ziedojiet, lai Dima būtu vesels!


Vairāk informācijas par Dimu var izlasīt Labdaris.lv mājaslapā:


http://labdaris.lv/lv/funds/view/146


Tālruņi ziedojumiem: 90006881 (maksa par zvanu – 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu – 7.11 EUR).


Jūs varat palīdzēt mazulim arī ziedojot jebkuru citu summu uz kādu no zemāk norādītajiem kontu numuriem, ierakstot maksājuma mērķī “Veselības fonds: Dmitrijam Danovičam”.


Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002


Paypal: paypal@labdaris.lv

labdaris@labdaris.lv
(+371) 27031058