Staburags.lv ARHĪVS

“Pepija” svin raibo jubileju

Sandra Pumpure

2015. gada 7. aprīlis 09:42

122
“Pepija” svin raibo jubileju

Tas nav joks —  Pļaviņu novada sākumskolas vecuma bērnu rotaļu un attīstības centrs “Pepija” 1. aprīlī svinēja piecu gadu jubileju. Tā kā šie gadi bijuši radoši, raiba bija arī dzimšanas diena.

Centrs bērniem brīvā laika pavadīšanai tapa ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Kā dzimšanas dienas pasākumā atzina Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde, izveidot šo centru bija viens no pašvaldības skaistākajiem lēmumiem. Tam noteikti piekrīt arī tā apmeklētāji un viņu vecāki.
Vispirms gan bija vieta, un tad ieradās arī Pepija. Tagad šīs Astridas Lindgrēnes grāmatas neparastās varones vārds rotā šo vietu un tai ļoti piestāv.  
Centra vadītāja Tatjana Zagor­ska atzīst, ka piecos gados paveikts daudz. Izveidota vieta, kur bērniem ir iespēja saturīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku pēc mācībām skolā, iegūt jaunas prasmes un draugus. Katrs tur ir gaidīts un nejūtas vientuļš.
“Pepija” ar tā vadītāju un palīgiem allaž bijusi ļoti radoša, jo rīkoti daudzi pasākumi un konkursi. Tos nereti ierosina un vada arī paši skolēni. Notiek dažādas radošās darbnīcas, ko vada nodarbību vadītāja Eva Lasmane. Bijušas arī ļoti daudzas ekskursijas. Piecu gadu jubileja ir arī “Pepijas” vasaras nometnēm. Centram izveidojušās dažādas tradīcijas, un viena no tā ir sveikt apaļo skaitļu apmeklētājus. Tieši pirms jubilejas iestādes reģistrācijas žurnālā bija 32 000. ieraksts! Pasākuma laikā atklāja sienu, kur redzami visi bērni, kuriem palaimējies iekļūt to skaitā. Viņu vidū, protams, arī Pepija. Neparastā meitene (tās lomā iejutās Anželika Žukova) bija ieradusies uz svētkiem. Kopā visi spēlēja dažādas spēles, piedalījās viktorīnās, skatījās vietējo mākslinieku priekšnesumus un vienkārši jautri pavadīja laiku. Dzimšanas diena noslēdzās ar kūkas baudīšanu un skaistu salūtu.
“Lai “Pepijai!” labi klājas!”, “Lai Tatjana vienmēr būtu smaidīga!”, “Lai centrā vienmēr būtu jautri!” — savos apsveikumos vēlēja bērni. Centra darbinieces sveica arī pašvaldības pārstāvji un atbalstītāji, kuru “Pepijai” ir daudz.