Staburags.lv ARHĪVS

Policija nākusi uz pēdām sirmgalvju aplaupītājiem Tukumā; viena cietusī mirusi

Leta

2015. gada 30. janvāris 17:05

197
Policija nākusi uz pēdām sirmgalvju aplaupītājiem Tukumā; viena cietusī mirusi

Tukumā aizdomās par sirmgalvju aplaupīšanu aizturētas divas personas, bet vēl viena izsludināta meklēšanā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

VP pārstāve informēja, ka 3.janvārī policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) par to, ka no kāda dzīvokļa Tukuma pilsētā ir hospitalizēta 93 gadus veca sieviete, kura bija guvusi miesas bojājumus, bet 15.janvārī no gūtajām traumām slimnīcā mirusi.

Savukārt 7.janvārī no NMPD saņemta informācija par to, ka 83 gadus vecai sievietei viņas dzīvesvietā nodarīti miesas bojājumi. Veicot izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka sievietei no dzīvesvietas ir nolaupītas mantas. Policija ir sastādījusi uzbrucēja fotorobotu un izsludinājusi personu meklēšanā.

Tāpat policijā ir reģistrēts notikums, kad 18.janvārī kādā dzīvoklī Tukumā iegāja divi vīrieši un fiziski ietekmēja 63 gadus veco saimnieci un nolaupīja viņai mobilo telefonu un naudu. Par notikušo sākts kriminālprocess un aizturēti divi iespējamie vainīgie, no kuriem vienam tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Par visiem šiem gadījumiem turpinās izmeklēšana un tiek pārbaudīta aizturēto personu iespējamā saistība ar šiem gadījumiem, informēja Sietniece.

VP pārstāve aicina gados vecus, vientuļus cilvēkus neielaist dzīvokļos nepazīstamas personas, kā arī ziņot policijai par aizdomīgām personām.

Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību un rūpīgi publiskotu fotorobota attēlu, un, ja kāds atpazīst šo personu un ir informācija par viņa atrašanās vietu, aicina zvanīt policijai pa tālruni 110, 63104100 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.