Salds pārsteigums katrās svinībās

Dodoties uz jubileju pie pļaviņietes Sandras Zaleskas, viesi zina — torte būs. Viņas gatavotās kūkas iecienījuši daudzi, bet pašai ļoti garšo šokolādes torte un tādas, kam šis brūnais kārums pievienots iespējami vairāk. Tāda, visticamāk, būs arī Sandras 45 gadu jubilejā, ko viņa svin šajās dienās.
Jauns izaicinājums
Atceroties skolas laikus, Sandra stāsta, ka tolaik gribējusi kļūt par skolotāju. Tagad viņa pasmaida par to, jo nespējot iedomāties, ka varētu strādāt šajā profesijā. Pēc skolas beigšanas viņa izvēlējās darbu maizes ceptuvē Pļaviņās, un tas bija interesants. Pēc šī uzņēmuma slēgšanas vajadzēja domāt, ko darīt tālāk. Konditorejas izstrādājumu gatavošana apgūta darba gaitā.
Sandra ilgus gadus nostrādāja par konditori uzņēmumā “Meduslācis” Aizkrauklē, un, kā pati teic, pienāca brīdis, kad gribējies kaut ko mainīt. Tā kā bērni jau izauguši un savā dzīvē, varējusi atļauties izvēlēties darbu arī tālāk no Pļaviņām. Profesija joprojām tā pati, bet tagad Sandras darbavieta ir ceptuve “Lāči”. Tas ir kā jauns izaicinājums, kas uz to pašu nodarbi liek paraudzīties citādāk un meklēt jaunas iespējas. Ar šo izvēli Sandra ir apmierināta, jo tā ir vērtīga pieredze strādāt uzņēmumā, kur nodarbina ap 300 strādnieku un īpašu uzmanību pievērš dabiskajām izejvielām. Uzņēmuma vadītāju Normundu Skauģi Sandra raksturo kā konkrētu un atklātu cilvēku, kurš turklāt pazīst katru savu darbinieku.
Vai tas nozīmē, ka Sandra tagad galdā ceļ tikai “Lāču” maizi? Viņa pasmaida, ka tā gluži nav. Garšo arī citu ražotāju produkcija, turklāt Pļaviņās “Lāču” maizi iegādāties grūti. Tomēr pēdējā laikā viņa vairāk aizdomājas par visu dabīgo, īpaši pēc mazmeitiņas piedzimšanas.
Divi vienā
Kūku cepšana Sandrai ir divi vienā — darbs un vaļasprieks. Viņa tortes un citas kūkas cep arī mājās. Pēdējā laikā gan tam ir maz laika, un šīs saldās nodarbes pietiekot darbā. Pēc lielā Ziemassvētku trakuma nu ir neliels atelpas brīdis pirms Valentīndienas. Viņai patīk meklēt un izmēģināt kaut ko jaunu. To prasa gan darbs, gan pašai interesanti. Nesen pamēģinājusi pagatavot šokolādes konfektes, un izdevušās gardas. Tā ka īstenot kādu ideju ir daudz iespēju, vajag tikai gribēt.
— Kūku cepšana pašos pamatos jau neatšķiras, bet katram ir savas nianses, un konditori allaž meklē ko jaunu. Pasūtot torti, cilvēki lielākoties zina, ko viņi vēlas, tomēr svarīgi ar katru izrunāties, jo ne vienmēr ir priekšstats par galarezultātu. Šobrīd dekorēšanai ir daudz un dažādu materiālu, un kas skaisti izskatās attēlā, ne vienmēr tāds var būt dabā. Idejas var īstenot dažādi, — stāsta konditore.
Pļaviņiete vairākkārt piedalījusies arī profesionālo konditoru konkursos Rīgā. Pirmās vietas nav gūtas, bet galvenais esot piedalīties, jo var redzēt citu veikumu un uzzināt jaunākās tendences. Saistībā ar darbu apmeklējusi arī ārvalstis, kur piedalījusies kursos un izstādēs.
Jautāta par brīvo laiku, Sandra aizdomājas un atzīst, ka tāda ir maz. Viņa neada un netamborē, jo šīm nodarbēm nav vajadzīgās pacietības. Arī dārzkopība nekad nav saistījusi. Kad ir iespēja, viņa labprāt skatās filmas, arī kinoteātrī, un min krustvārdu mīklas.
Lai arī darbs ir tālu no mājām, mainīt dzīvesvietu viņa tomēr nedomā. Pļaviņas kļūst arvien pievilcīgākas, un jaunuzceltais dambis ir laba pastaigu vieta. Arī bērni nekur projām no Pļaviņām nav devušies.
Sandrai patīk svinēt svētkus, tāpēc arī šajā pusapaļajā jubilejā kopā sanāks viņas ģimene un draugi. ◆
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra