Staburags.lv ARHĪVS

Ar augstāko amatpersonu dalību norisināsies LPS kongress

2011. gada 20. maijs 09:00

740
Ar augstāko amatpersonu dalību norisināsies LPS kongress

Piedaloties valsts augstākajām amatpersonām, Koknesē piektdien norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 22.kongress.

Kongresā pulcēsies visu 119 pašvaldību vadītāji, pārstāvji un viesi, kā arī valsts augstākās amatpersonas – Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Uz kongresu sagatavoti trīs LPS kongresa rezolūciju projekti – "Par attīstības vadības principu maiņu", "Par strukturālo reformu likumdošanā" un "Par ceļiem".

Šogad kongresā 18 nopelniem bagātiem cilvēkiem pasniegs LPS atzinības rakstus un krūšu nozīmes. Atzinības rakstu piešķir par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts un LPS attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij un pašvaldībām nozīmīgās jomās.

LPS biedrus kongresā pārstāv pašvaldības domes priekšsēdētājs un domes pilnvaroti deputāti. Kongresa dalībnieku skaits ir atkarīgs no pašvaldības iedzīvotāju skaita: pašvaldību līdz 5000 iedzīvotājiem pārstāv viens pārstāvis, pašvaldību no 5001 līdz 20 000 iedzīvotāju – divi pārstāvji, pašvaldību ar vairāk nekā 20 000 iedzīvotāju – trīs pārstāvji, bet Rīgas pilsētas domi kongresā pārstāv domes priekšsēdētājs un seši domes deputāti.