Staburags.lv ARHĪVS

Vai profesors no ASV spēs palīdzēt slimajam bērnam no Latvijas?

varonis.lv

2015. gada 14. janvāris 00:07

276
Vai profesors no ASV spēs palīdzēt slimajam bērnam no Latvijas?

Palīdziet manai meitiņai kļūt tādai kā visi bērni! Manai trīs gadus vecajai Luīzai ārsti ir konstatējuši Dendija-Volkera sindromu, kura dēļ mana meitiņa atpaliek attīstībā no citiem bērniem. Viņa neprot runāt, lasīt, smieties… Viņai nav bērnības, viņa nezina, kas tas ir! Mēs pieliekam visus spēkus, lai palīdzētu manai mazulītei un lai sekmētu viņas attīstību, bet bez speciālistu iesaistīšanās tas nav iespējams. Tas dzen mani izmisumā, es gribu, lai mana meitiņa dzīvotu, draudzētos, mācītos un rotaļātos kā visi citi bērni… Mums var palīdzēt slavens ārsts – dr. Larusso no ASV. Viņa pakalpojumi izmaksās mums neiespējamu summu – 3100 eiro, kuru mēs nekādi nevaram atļauties! Un ārsts ierodas Latvijā jau februārī uz pavisam neilgu laiku. Ja mēs nepaspēsim savākt nepieciešamo summu, tad viss, ko mēs esam darījuši mūsu Luīzas labā, būs veltīgs! Palīdziet mūsu meitiņai panākt attīstībā citus bērnus!

Luīza piedzima 2011. gada 16. jūnijā. Todien piedzima arī mans brālis – Luīzas tēvocis. Dzemdības bija smagas, ar ķeizargriezienu… Pirmos deviņus mēnešus Dendija-Volkera sindroms nekādi neizpaudās. Es baroju savu bērnu, kopu viņu, auklēju un biju apradusi ar to laimi, ka nu esmu māmiņa. Sešu mēnešu vecumā mana meitiņa vēl nemācēja patstāvīgi apsēsties, bet deviņu mēnešu vecumā viņai bija nepieciešama palīdzība, lai pieceltos kājās, jo bez atbalsta Luīza uzreiz krita. Man tas šķita nenormāli, un, neskatoties uz visiem mierinājumiem, ka tas esot normāli visiem bērniņiem, mātes instinkts bija stiprāks. Mēs sākām izmeklējumus manam eņģelītim, un pirmais ārsts mums paziņoja, ka neko vairs nevarot līdzēt un ka es esmu nokavējusi. Kā gan es varēju noticēt kam tādam? Es negrasījos padoties, es ticēju, ka Luīzai var palīdzēt! Sirds bija sažņaugusies no satraukuma, bet es turpināju meklēt Luīzas glābšanas iespējas. Nākamais ārsts mūs mierināja, ka ar meitu viss ir kārtībā, ka viņai ir tikai vajadzīgi dažādi uztura bagātinātāji un vitamīni. Trīs mēnešus mēs devām Luīzai visu, ko mums bija izrakstījis tas ārsts, bet Luīzas veselība  neuzlabojās. Es biju veltīgi noticējusi tam, un biju izmisusi no bēdām. Es nevarēju saprast, kas tad neļauj manam eņģelim būt tādam kā visi citi mazuļi, kāpēc viņa ir līdzīga dzīvai lellei? Nekad neko nepaprasīs, nepasauks mani… Un atkal sākās satraukumu pilns gājiens pie ārstiem; pēc kārtējās izmeklēšanas bija aizdomas par Dendija-Volkera sindromu. Bet tas arī bija viss, ko varēja palīdzēt mums tas ārsts, kas šo diagnozi noteica. Es vēl aizvien nezināju, kā palīdzēt manai meitai.

Es turpināju meklēt iespējas, biju vērsusies pie speciālistiem visā Latvijā un arī ārzemēs. Kāds pediatrs no Liepājas palīdzēja mums apstiprināt diagnozi. Savukārt noskaidrot, kā tad palīdzēt Luīzai un ko darīt tālāk, mums palīdzēja pieredzējuši ārsti,  īpaši Božena Beinare-Slavova, kurai ir trīsdesmit gadu pieredze bērnu neiroloģijas jomā. Tas man bija kā saules stars!

Nākamos sešus mēnešus mēs rūpīgi ievērojām programmu, kuru Božena bija izstrādājusi speciāli manai meitiņai. Par laimi, šī programma bija iedarbīga! Mana meitiņa tagad staigā un pat cenšas dažreiz paskriet. Viņa dungo melodijas, Luīzai ļoti patīk dziedāt. Tādos brīžos es cenšos pieklust un netrokšņot, lai dzirdētu manu meitiņu. Un vēl viņa saka vārdu, kuru dzirdot, man pa vaigiem rit laimes asaras: “Mamma…”

Bet tas būtu noziegums uzskatīt, ka ar to arī pietiks. Manai meitiņai vēl daudz jāstrādā, lai neatpaliktu attīstībā no saviem vienaudžiem. Viņai ir vajadzīga jauna programma, ar kuru mēs uzlabotu viņas runu, prasmi ēst, iet uz podiņa un zīmēt. Slavenais osteopāts dakteris Larusso, kurš ierodas Latvijā no ASV šīgada februārī, var palīdzēt manai meitai. Bet lekciju kurss ar viņa piedalīšanos, kā arī viņa konsultācija un turpmāk citu ārzemju speciālistu konsultācijas maksās 3100 eiro, bet mums nav tik lielas naudas summas… Ja mēs nepaspēsim savākt šo summu līdz daktera Larusso vizītei Latvijā, tad visi pūliņi būs veltīgi. Mēs lūdzam jūs palīdzēt mūsu eņģelītim!

Vairāk par visu pasaulē es gribu vērot manu meitiņu rotaļājamies ar citiem viņas vecuma bērniem. Es sapņoju par to, kā mēs, rokās sadevušās, ar Luīzu iesim mājup no bērnudārza un viņa man sīki un ar sajūsmu stāstīs, ko viņa ir iemācījusies pa dienu grupiņā, kādas spēles viņi ir spēlējuši un kādus jaunus draugus viņa ir ieguvusi! Es jūs ļoti lūdzu dāvāt manai meitai šo iespēju – būt tādai kā visi! Uzdāviniet manai meitai bērnību!


Vairāk informācijas par Luīzu var uzzināt Labdarības fonda Labdaris.lv portālā:

http://labdaris.lv/lv/funds/view/135

Ziedojumu tālruņi: 90006881 (maksa par zvanu — 1,42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu — 7,11EUR).

Jūs varat ziedot jebkuru citu summu ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, ierakstot maksājuma mērķī “Veselības fonds: Luīza Kamala Abdelkadera”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība"Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"
Reģ. nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1 — 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069
-CITADELE-Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002

Paypal paypal@varonis.lv

blago@varonis.lv
(+371) 27031058