Staburags.lv ARHĪVS

Glābēji Aizkrauklē no balkona noceļ cilvēkus

www.staburags.lv

2014. gada 2. decembris 08:47

489
Glābēji Aizkrauklē no balkona noceļ cilvēkus

Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 35, aizcirtās balkona durvis otrajā stāvā. Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ar autopacēlāju no balkona nocēla divus cilvēkus, savukārt dzīvokļa durvis bija spiesti uzlauzt, lai saimnieki tiktu dzīvoklī.

“Šādi gadījumi ir dažas reizes gadā,” stāsta dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Guntars Laukazīle. “Reiz sieva uz balkona izžāva veļu, vīrs gāja laukā no dzīvokļa, radās caurvējš, balkona durvis aizcirtās, un viņa tās vairs nevarēja atvērt.”

Aizdegas sadzīves mantas
Aizkrauklē, Gaismas ielas 6. mājas pagrabā, gruzdēja atkritumi. Piedūmojuma cēloņa likvidēšanai šoreiz pietika ar spaini ūdens. Jaunjelgavas novada Seces pagasta “Stūrānos” piena dzesētavā bija aizdegušās sadzīves mantas apmēram 10 kvadrātmetru platībā. Fermas saimnieki lopus jau bija paspējuši izvest. Iespējamais cēlonis ir elektroinstalācijas bojājums. Pļaviņās, Raiņa ielā, dega dūmvada sodrēji.

No dubļiem izvelk auto

Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta Vesetniekos dubļos bija iestigusi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna.  Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Pļaviņu posteņa glābēji auto izvilka.