Staburags.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties sev atbilstošāko OCTA polisi?

Compensa

2014. gada 26. novembris 00:00

125
Kā izvēlēties sev atbilstošāko OCTA polisi?

Arī es, tāpat kā lielākā daļa mūsu valsts iedzīvotāju, plānojot savu gada vai mēneša budžetu, vēlos ietaupīt, lai izmaksas būtu mazākas un ideālajā variantā varētu atlikt vai iekrāt nebaltai dienai. Lai nebalto dienu (un te es domāju tieši dažādas ķibeles ar auto) pārdzīvot būtu vēl vienkāršāk, gluži loģiski, ka budžetā jau laicīgi tiek ierēķināti arī izdevumi OCTA polises iegādei,  kas ir obligātā apdrošināšana. Tā nepieciešama, ja vēlas piedalīties satiksmē ar savu auto un aizsargāt savu atbildību pret bojājumiem ceļu satiksmes nelaimes gadījumu rezultātā pret trešo personu.
   
Tad nu meklēju izdevīgāko piedāvājumu. Apdrošināšanas cenas mainās nemitīgi un ir nepieciešamība ik pa laikam  apskatīt citu apdrošinātāju piedāvājumus, lai gluži vienkārši salīdzinātu, ka izdarītā izvēle ir visizdevīgākā! Šādu iespēju netrūkst, jo internetā ir iespēja aprēķināt OCTA prēmiju, izmantojot  OCTA kalkulatoru sniegto priekšrocību, kur var salīdzināt apdrošināšanas polises cenas pie desmit Latvijā zināmajiem apdrošinātājiem.
   
Šķiet, nekļūdīšos, ja teikšu, ka, tāpat kā es, lielākā daļa autovadītāju OCTA polisi iegādājas uz gadu – vieglāk, ērtāk un arī lētāk – visu summu uzreiz esi samaksājis un ik pēc pāris mēnešiem nav atkal jāsāk par to galva lauzīt, kā arī šādi iespējams uzlabot savu bonus-malus klasi. Tad arī skatos uzreiz polises cenu divpadsmit mēnešiem, pēc lētākās. Plus mīnus, ar dažu eiro atšķirību, lētākās sanāk četras apdrošināšanas kompāniju polises, un viena no lētākajām apdrošināšanas kompānijām manam auto sanāca Compensa.
   
Protams, varu ņemt arī lētāko – atšķirība vien nepilni divi eiro, tomēr gribas uzzināt vairāk par apdrošinātāju, pie kura tad grasos iegādāties polisi. Iesaku ikvienam iepazīties ar piedāvājumu un informāciju, kas pieejama apdrošinātāju mājaslapās. Izvēlējos Compensa OCTA polisi, jo man simpatizēja attieksme pret klientu, vienkāršība un pārskatāmība mājaslapas dizainā (vieglāk bija atrast un sameklēt, kas nepieciešams), arī uzņēmuma senā pastāvēšanas vēsture Eiropā pārliecināja (tātad droša!). Jā, izrādās, ne tikai cena viena ir noteicošā, izvēloties apdrošināšanas polisi, jo pie negadījuma tomēr nāksies izbaudīt izvēlētā apdrošinātāja servisa līmeni.

Līdzās Compensa OCTA apdrošināšanai internetā ērti var aprēķināt arī KASKO prēmiju un padomāt par to, kā vēl nodrošināt sava auto un paša labklājību.

Vairāk informācijas – Compensa.lv mājaslapā.