Staburags.lv ARHĪVS

Interneta tiešraidē aicina vērot informatīvi izglītījošās kampaņas "Man ir tīri zobi" atklāšanu

Interneta tiešraidē aicina vērot  informatīvi izglītījošās kampaņas "Man ir tīri zobi" atklāšanu

Šodien, 12.novembrī, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Veselības ministrija (VM) ar preses konferenci uzsāks informatīvi izglītojošo kampaņu „Man ir tīri zobi” par bērnu mutes dobuma un zobu veselību.  Kampaņas mērķis ir stiprināt mutes dobuma un zobu kopšanas paradumus bērniem, un radīt lepnumu par to, ka zobi ir tīri, uzrunājot bērnus, bērnu vecākus un skolotājus visā Latvijā.

Kampaņa „Man ir tīri zobi!” plānota, lai aptvertu pēc iespējas plašāku mērķa auditoriju un mudinātu bērnus būt lepniem par to, ka viņi tīra zobus divas reizes dienā, un regulāri apmeklē zobārstu. Kampaņas ietvaros ir paredzēts rīkot 70 interaktīvas nodarbības pirmsskolas un sākumskolas audzēkņiem visos Latvijas reģionos, lai informētu par mutes dobuma un zobu veselības profilaksi. Aizraujošas nodarbības vadīs mutes veselības vai sabiedrības veselības speciālists un plānotais nodarbības ilgums ir 40 minūtes.

Ikviens mediju pārstāvis un interesents no plkst. 10 līdz 11 interneta tiešraidē aicināts vērot preses konferenci www.spkc.gov.lv vai www.vm.gov.lv, vai portālā www.tvnet.lv, vai šeit: http://cdn.tiesraides.lv/tiesraides.lv/live2/23

Preses konferences laikā tiks prezentēta animācijas filma „Man ir tīri zobi!”, mājas lapa www.tīrizobi.lv, krāsojamā grāmata bērniem par zobu veselību „Uzzini, kā uzvarēt zobu grauzi Urķi!”, kā arī citi materiāli.

Preses konferencē piedalīsies: Slimību profilakses un kontroles centra veselības veicināšanas departamenta vadītāja Ilze Straume;
Latvijas Zobārstu asociācijas prezidents dr. Andis Paeglītis; zobārste, sabiedrības informēšanas kampaņas „Man ir tīri zobi” konsultante dr.Baiba Krauze; RSU Stomatoloģijas institūta Mutes veselības centra vadītāja Egita Senakola.

Kampaņu organizē Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Veselības ministriju.