Staburags.lv ARHĪVS

Kļūdas dēļ Rēzeknē aizraida mājās liecinieci; lietu par prāvesta aplaupīšanu un piekaušanu Aizkrauklē turpinās izskatīt decembrī

Guna Mikasenoka

2014. gada 10. novembris 17:54

291
Kļūdas dēļ Rēzeknē aizraida mājās liecinieci; lietu par prāvesta aplaupīšanu un piekaušanu Aizkrauklē turpinās izskatīt decembrī

Aizkraukles rajona tiesa šodien, 10. novembrī,  turpināja izskatīt krimināllietu, kurā par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta Ingara Stepkāna aplaupīšanu un piekaušanu apsūdzēti divi vīrieši un viena sieviete.

Tiesa uzklausīja vienu liecinieku, taksometra šoferi. Otru liecinieci bija plānots uzklausīt ar videokonferences iekārtas palīdzību no Rēzeknes rajona tiesas. Lieciniece Rēzeknes rajona tiesā bija ieradusies, taču diemžēl tiesas darbinieces kļūdas dēļ aizraidīta mājās. Prokurors Mārtiņš Beķers uzskatīja, ka šīs sievietes liecība noteikti ir jāuzklausa, lai gan apsūdzētie un viņu aizstāvji uzskatīja, ka to varētu arī nedarīt, nolasot pirmstiesas izmeklēšanā sniegto liecību. Tiesa nolēma, ka lieciniece ir jāuzklausa, un lietas izskatīšanu turpinās vēl divās tiesas sēdēs decembrī un janvārī.  

Saskaņā ar apsūdzību trijotne sazinājās ar mācītāju un pieteica vizīti pie viņa, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā veicamajām kristībām. Apsūdzētie, ieradušies pie mācītāja, iesita viņam pa galvu. No saņemtā sitiena mācītājs nokrita uz grīdas. Tad apsūdzētie ar elektrības vadu sasēja viņa rokas un kājas, kā arī ar drēbes gabalu aizsēja acis un muti. Pēc tam uzbrucēji nolaupīja divus portatīvos datorus, mobilo telefonu, maku ar naudu, baznīcas naudu, kā arī automašīnu, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 7518 eiro apmērā.

Nolaupīto automašīnu apsūdzētie pameta netālu no Jēkabpils un ar izsauktu taksometru aizbrauca uz Rēzekni, kur tika aizturēti. Apsūdzētajiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.