Staburags.lv ARHĪVS

Secē nodeg māja

Guna Mikasenoka

2014. gada 28. oktobris 10:24

337
Secē nodeg māja

Secē piektdien, 24. oktobrī, ugunsgrēkā nodega vien­stāva dzīvojamā māja “Lejaslībieši”, kas ir apmēram deviņu kilometru attālumā no pagasta centra.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aiz­kraukles brigāde izsaukumu saņēma ap pulksten 19, taču, ierodoties notikuma vietā, jumta konstrukcijas bija sadegušas un iebrukušas līdz starpstāvu pārsegumam. Ugunsgrēkā ir bojāta apmēram trešā daļa pirmā stāva pārseguma, tā ir arī salieta ar ūdeni.
Mājas iedzīvotāji bija paspējuši izglābties, iznestas arī mēbeles un elektrotehnika. Iespējamais uguns­grēka cēlonis ir elektroinstalācijas īssavienojums.
Seces pagasta pārvaldes vadītājs Arnis Mencendorfs stāsta, ka pēc palīdzības vērsušās divas ģimenes, kuras dzīvoja mājā. Jaunjelgavas novada sociālais dienests  izvērtēs materiālās palīdzības sniegšanas iespēju — ārkārtas gadījumos, kā tas ir šoreiz, katra ģimene varētu saņemt 285 eiro lielu naudas pabalstu. “Māja diemžēl nebija apdrošināta. Pašlaik abas ģimenes dzīvo netālu no nelaimes vietas — kādā līdz šim neizmantotā privātmājā, kuras īpašnieks tur atļāva dzīvot,” stāsta Arnis Mencen­dorfs. “Mājas iedzīvotāji nodarbojas ar lopkopību, tādēļ pārāk tālu no iepriekšējās dzīvesvietas nevēlas pārcelties. Viņi cer, ka nodegušo māju nākamgad izdosies atjaunot.”