Staburags.lv ARHĪVS

Ar pacietību to var iemācīties ikviens

Sandra Pumpure

2014. gada 28. oktobris 08:33

1042
Ar pacietību to var iemācīties ikviens

Interesanta un piemērota kaklarota, rokassprādze vai auskari noteikti izceļ ne tikai tērpu. Dažādus aksesuārus piedāvā veikalos un tirdziņos, bet tos var arī katra pati izgatavot. Pļaviņiete Kristīne Liepiņa teic, ka tam galvenokārt vajadzīgas trīs lietas — vēlme darīt, radošums un pacietība.

Darot rodas azarts
— Savulaik man ļoti gribējās iemācīties darināt rotas. Pļaviņās piedāvāja apmeklēt speciālos kursus, ko labprāt izmantoju. Ikvienam darbam ir “jāpiešauj” roka, bet, kad kaut kas padodas, ir tāds azarts, ka gribas darīt vēl un vēl. Tad vienā brīdī saproti, ka nu jau visa ir par daudz, — par savu vaļasprieku stāsta pļaviņiete.
Šai nodarbei nepieciešami arī speciālie instrumenti, bez kuriem ir grūti strādāt precīzi, jo tas ir diezgan smalks darbs. Pārējās izejvielas — pērlītes, āķīšus, lentītes un citas lietas — var iegādāties galvenokārt specializētajos veikalos. Mazpilsētās tādu  gan nav, bet daļu materiālu var pielāgot — vajag tikai izdomu. Materiālus var pasūtīt arī internetveikalos, bet nereti iznāk vilties, jo kvalitāte nav tāda, kāda gaidīta, vai arī atsūta par maz pērlīšu. Fotogrāfijā redzētais bieži vien atšķiras no reālā.

Vairāk lasiet "Staburaga" 28. oktobra numurā.