Staburags.lv ARHĪVS

Neļaujiet slimībai uzveikt jauku un mīļu meiteni!

Varonis.lv

2014. gada 22. oktobris 00:10

306
Neļaujiet slimībai uzveikt jauku un mīļu meiteni!

Sofja Stoļarova ir labsirdības iemiesojums. Viņa sniedz savu mīlestību it visiem: cilvēkiem, kas ir viņai apkārt, dzīvniekiem, dabai. Viņa raksta ļoti sirsnīgu un gaišu dzeju. Bet viņa ir smagi slima. Vēl bērnībā, vairāk kā pirms 10 gadiem, viņai noteica šausminošu diagnozi – spinālā amiotrofija. Tas nozīmē, ka meitenes muskuļi zaudē spēkus ar katru dienu. Lai šis saules stariņš neizdzistu, ir nepieciešami regulāri rehabilitācijas kursi, specializētā pārtika un medikamenti, kopā 12 671,35 eiro vērtībā. Sofjai ir ļoti vajadzīgs Jūsu atbalsts!

Brīdis, kad Sofjas vecākiem tika paziņota meitenes diagnoze, bija viens no smagākajiem viņu dzīvē. Tā ir muguras smadzeņu kustību neironu slimība, kura izraisa progresējošu muskuļu vājumu. Ar laiku pacients vairs nevar pakustēties, nav spēka pat pacelt roku, lai pasveicinātu draugu, nemaz nerunājot par staigāšanu. Sofjas slimība bija strauji progresējusi, un jau 11 gadu vecumā muskuļi netika galā ar savu uzdevumu, kas noveda pie smagas skoliozes formas. Sofja vairs nevarēja piecelties kājās. Pēc diviem gadiem viņai veica sarežģītu mugurkaula iztaisnošanas operāciju, kas ir bijusi veiksmīga. Kopš tā laika viņai ir jāvalkā speciāla korsete, kas ļauj viņai vismaz sēdēt. Bet meitenes muskuļi arī pēc tam ir bijuši ļoti vāji, un viņai ir vajadzīga pastāvīga kopšana. Sofjas mamma ir medmāsa, un viņa visus spēkus velta, lai palīdzētu meitai. Visa ģimene ļoti rūpējas par Sofju un atbalsta viņu. Atbalstiet meiteni arī Jūs!

Agrāk Sofjai bija daudz vieglāk, jo viņai bija pieejama valsts finansēta ārstēšana Latvijas sanatorijās, kas tiek nodrošināta līdz 18 gadu vecumam. Bet pēc 18. dzimšanas dienas Sofjai tā vairs nav pieejama bez maksas. Tagad Jūs esat viņas vienīgā cerība.

Šī šausmīgā slimība ar katru dienu pamazām izsūc dzīvību no nabaga meitenes. Sākumā visas nepieciešamās procedūras bija pieejamas rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” divas reizes gadā. Bet slimība ir progresējusi tiktāl, ka Sofjai ēdiena norīšana sagādā grūtības, tāpēc tagad viņai ir jālieto specializētā pārtika Nutridrink vismaz divas reizes dienā. Viena šīs pārtikas iepakojuma cena ir 2 eiro. Turklāt ir vajadzīgas arī higiēnas preces un medikamenti, kuru iegādi valsts nekompensē. Kopumā tam visam katru mēnesi ir nepieciešami 400-600 eiro. Rehabilitācijai un medikamentiem ir vajadzīgi 6829,78 eiro, un kopā nepieciešamā summa, ko ir jāsavāc, sasniedz 12 671,35 eiro. Stoļarovu ģimenei nav tik daudz naudas, jo ģimenes vienīgais apgādnieks ir Sofjas tēvs.

Vairāk par visu pasaulē Sofja sapņo izveseļoties. Viņa sapņo palīdzēt cilvēkiem – tik pat kvēli, ar visu sirdi un dvēseli, palīdzēt citiem, kā palīdz viņai. Jau tagad Sofja dara šo pasauli gaišāku, rakstot brīnišķīgu dzeju.

Pateicoties Jums, viens Sofjas sapnis jau ir piepildījies – februārī “Jaunķemeros” notika viņas dzejas krājuma prezentācija. Tie bija īsti svētki meitenei. Asaras sariesās acīs, kad viņa pateicās visiem viesiem par palīdzību un atbalstu. Tik skaistu dzeju var rakstīt tikai tas, kurš patiesi un sirsnīgi mīl apkārtējo pasauli un tic tās labestībai!

Palīdziet Sofjai Stoļarovai, ziedojiet, lai viņa izveseļotos, lai viņa var nest vēl vairāk labestības un gaismas šai pasaulē! Bez Jūsu palīdzības ģimene netiks galā ar strauji progresējošo slimību.

Vairāk par Sofjas Stoļārovas stāstu varat uzzināt Labdarības Fonda Labdaris.lv portālā šeit: http://labdaris.lv/lv/funds/view/63

Ziedojumu tālruņi: 90006881 (maksa par zvanu - 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu - 7.11 EUR).

Jūs varat palīdzēt Sofjai arī pārskaitot vēlamo ziedojuma summu uz zemāk norādītajiem bankas kontiem, ierakstot maksājuma mērķī “Veselības Fonds: Sofja Stoļarova”.

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"

Reg. Nr: 40008173130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22

LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22

LV79PARX0016130480002

Paypal paypal@varonis.lv

blago@varonis.lv

(+371) 27031058

Apmaksāts materiāls.