Staburags.lv ARHĪVS

Lietu par mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu Aizkraukles tiesa turpinās skatīt novembrī

LETA

2014. gada 15. oktobris 10:02

197
Lietu par mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu Aizkraukles tiesa turpinās skatīt novembrī

Aizkraukles rajona tiesa liecinieku neierašanās dēļ līdz 10.novembrim atlika krimināllietu, kurā par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētas trīs personas - divi vīrieši un viena sieviete.

Aizkraukles rajona tiesas kancelejas vadītāja Ruta Čipāne aģentūru LETA informēja, ka šīs lietas izskatīšanu tiesa šodien atlika līdz 10.novembrim, jo uz sēdi nebija ieradušies aicinātie liecinieki.

Par Pļaviņu mācītāja piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzēti Marģers Kalvāns, Igors Šmols un Baiba Zaharāne. Šo lietu skata Aizkraukles rajona tiesas tiesnese Līga Baltmane-Zepa.

Kā ziņots, iepriekš, 19.augustā sēdē tiesa turpināja uzklausīt cietušo liecības, un plānots uzklausīt vēl citu liecinieku un apsūdzēto liecības.

Saskaņā ar apsūdzību minētā trijotne sazinājās ar mācītāju un pieteica vizīti pie viņa, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar it kā veicamajām kristībām. Apsūdzētie, ieradušies pie mācītāja, iesita viņam pa galvu. No saņemtā sitiena mācītājs nokrita uz grīdas. Tad apsūdzētie ar elektrības vadu sasēja viņa rokas un kājas, kā arī ar drēbes gabalu aizsēja acis un muti.

Pēc tam uzbrucēji nolaupīja divus portatīvos datorus, mobilo telefonu, maku ar naudu, baznīcas naudu, kā arī automašīnu, nodarot mantisko kaitējumu vairāk nekā 7518 eiro apmērā.

Nolaupīto automašīnu apsūdzētie pameta netālu no Jēkabpils un ar izsauktu taksometru aizbrauca uz Rēzekni, kur tika aizturēti.
Abi vīrieši apsūdzēti arī par citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Apsūdzētajiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.