Staburags.lv ARHĪVS

Jūs varat mainīt bērna likteni!

Varonis

2014. gada 15. oktobris 00:19

23
Jūs varat mainīt bērna likteni!

Marija Rudzīte ir mazs bērns, kas cieš no lamelārās ihtiozes un kraniostenozes. Tas nozīmē, ka Marijai pa visu ķermeni nolobās ādas virskārta. Turklāt viņa atpaliek psihomotorajā attīstībā. Tas ir baisi gan pašai Marijai, gan viņas ģimenei. Un vienīgā izeja šajā situācijā ir regulāri izmantot mitrinošās un mīkstinošās ziedes un apmeklēt dermatologu. Grūti iedomāties, cik smagi ir šai mazajai meitenītei. Bet viņu var izglābt no mokpilnās dzīves. Ir jāatrod klīnika, kurā noteiks precīzu Marijas slimības stadiju, kur nozīmēs viņai pareizu ārstēšanās un rehabilitācijas kursu. Tas maksā ļoti lielu naudu, ko Rudzīšu ģimene nevar atļauties: 12 310 eiro. Palīdziet izglābt meitiņu, dāvājiet viņai jaunu dzīvi, bez ciešanām!

Marija ir maza meitenīte, kura piedzima laimīgā ģimenē, vecāku mīlēta, brālīša aprūpēta. Meitenīte, kuru dievina visa ģimene, ilgi gaidītais ģimenes pieaugums. Par viņu rūpējas, viņu saudzē, jo bērns taču ir galvenais ģimenes dzīves dārgums. Un visa ģimene ar satraukumu bezspēcīgi noraugās, kā mokās un raud nabaga meitenīte. Visa ģimene ļoti mīl savu mazo meitenīti, bet viss, ko viņi var līdzēt, ir apziest viņu ar ziedēm un vest pie dermatologa. Taču meitenītei ir vajadzīgs kas vairāk – ir nepieciešama klīnika, dārga ārstēšanās, un šeit tikai Jūs varat palīdzēt! Palīdziet!

Marijas mamma Zita stāsta savu laimes un bēdu stāstu vēstulē:

“22. novembrī, mēnesi par agru, Kuldīgas slimnīcā pasaulē nāca mūsu acuraugs Marija. Prieks, protams, bija neizmērojams. Lielais brālis uzreiz uzņēmās atbildību par mazo māsu, tētim un omai bija ko ucināt. Arī pie krustvecākiem meitiņa ātri tika. Marija ir īsts lolojums!
Taču pēc dzemdībām atklājās, ka Marijai ir problēmas ar ādiņu – visam ķermenim ādas virskārta it kā lobījās nost. No Kuldīgas slimnīcas uzreiz  devāmies uz BKUS, lai uzstādītu diagnozi. Toreiz teica, ka tā ir jaundzimušā eritrodermija. Liekas, pirmais pusgads bija visgrūtākais. Meitiņa nepārtraukti raudāja gan  dienā, gan naktī. Viņa nepieņēmās svarā, jo visu enerģiju veltīja ādiņas nomaiņai. Man kā mammai tas bija emocionāli un fiziski grūti. Pēc pirmā pusgadiņa mazā palika mazliet mierīgāka.


Marijai šogad paliks divi gadi. Šobrīd uzstādītā diagnoze ir ihtioze.

Pirmo pusgadu lietojām ārsta izrakstītas zāles – smērīti, kuru mums īpaši pagatavoja aptiekā, savukārt pašlaik tiek lietots Essex krēms. Tāpat izmēģinām arī citus līdzekļus, piemēram, īpašu piedevu vannas ūdenim. Prieks, ka kopš dzimšanas ir redzami uzlabojumi – ja pirmajā gadā visu ķermenīti klāja nolobījusies āda, tad pagaidām lielākoties tas visvairāk ir uz sejas un kakla,  arī uz muguriņas. Rociņas un kājiņas izskatās daudz labāk nekā pirms gada. Taču diemžēl pašlaik neizskatās, ka sejas ādiņai būtu vērojami uzlabojumi.

Protams, mēs mīlam savu meitiņu tāda, kāda viņa ir un priecājamies, ka viņai nav citu slimību. Jāsaka, ka Marija ir ļoti veselīgs bērniņš un reti slimo. Viņa ir aktīvs bērniņš, kurai ļoti patīk mūzika – viņa aktīvi dejo pie katras dziesmas, droši sper solīšus un spēlējas ar brāli. Viņai ļoti patīk krusttēva balss un mūsu baltais mājas mīlulis – kaķis Saimons. Mazajai pelītei patīk spēlēt paslēpes un dažreiz neklausīt mammu un tēti. Taču esam norūpējušies par nākotni. Mazā augs lielāka, ies skolā un ir grūti pat apjaust, kā viņai tur klāsies, ņemot vērā viņas problēmas ar sejas ādu. Tāpēc vēlāmies rast atbildes un risinājumu, ko varam darīt, lai palīdzētu mūsu Dieva sūtītajam bērniņam un Raivo mazajai māsiņai Marijai. Mēs gribam būt pārliecināti, ka mēs kā vecāki esam izmantojuši visas iespējas, kuras ir bijušas pieejamas.”


Ir grūti izstāstīt, cik smagi šai ģimenei ir noraudzīties uz Marijas slimību. Kā sirds viņiem sažņaudzas, iedomājoties meitenītes skolas dienas. Jūsu spēkos ir neatstāt viņus vienus pret nelaimi! Izpalīdziet mazulītei, dāvājiet viņai laimīgu nākotni, draugus! Dāvājiet pasaulei viņas laimīgo smaidu!

Sīkāka informācija par meitenīti ir pieejama portālā Labdaris.lv:

http://labdaris.lv/lv/funds/view/125

Mēs lūdzam Jūs palīdzēt meitenītei! Līdzekļu vākšana notiek caur fondu Labdaris.lv.

Ziedojumu tālruņi: 90006881 (maksa par zvanu — 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu — 7.11 EUR).

Jūs varat ziedot arī uz zemāk norādītajiem kontiem, lai palīdzētu bērnam. Maksājuma mērķī jānorāda “Labdaru Fonds: Marija Rudzīte”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»


Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002

Paypal paypal@varonis.lv

blago@varonis.lv
(+371) 27031058