Staburags.lv ARHĪVS

Avarējusi bankas «Citadele» inkasācijas automašīna (papildināts)

www.staburags.lv

2014. gada 9. oktobris 12:02

2439
Avarējusi bankas «Citadele» inkasācijas automašīna (papildināts)

Iespējams, šoferim pie stūres aizmiegot, netālu no Pļaviņām vakar, 8. oktobrī, no ceļa noskrējis inkasācijas auto, vēsta Latvijas Televīzija.

Pēc Latvijas Televīzijai sniegtās neoficiālas informācijas, automašīnas šoferis nogādāts slimnīcā, bet viņa blakussēdētājs avārijā gājis bojā. Negadījuma vietā tika aizdegtas sveces un nolikti ziedi.

Avārijas vietā Latvijas Televīzija saņēma informāciju, ka inkasācijas auto vestā nauda esot drošībā un laupīšanas iespēja izskatīta netiekot.

Avarējusī inkasācijas automašīna pieder bankai «Citadele», to LNT raidījumam «Degpunktā» apstiprinājuši bankas pārstāvji. Bojāgājušais vīrietis ir bankas «Citadele» darbinieks. Plašāku informāciju par notikušo banka pašlaik nesniedz.

Aculiecinieki stāsta, ka spēkrats pēkšņi nobraucis no ceļa un sācis mest kūleņus, noripojot vairākus desmitus metru, abi automašīnā esošie cilvēki bija izmesti no spēkrata.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece  laikrakstu “Staburags” 9. oktobrī informēja, ka avārija notikusi Kokneses novadā, autoceļa Rīga—Daugavpils 106. kilometrā. Automašīnas  VW Transporter vadītājs nezināmu iemeslu dēļ nobrauca no ceļa braucamās daļas, un spēkrats apgāzās. Gāja bojā 1982. gadā dzimis vīrietis, bet otra persona, 1971. gadā dzimis vīrietis, ar miesas bojājumiem nogādāts Jēkabpils slimnīcā. Visticamāk, bojā gājis automašīnas vadītājs. Ieva Sietniece apstiprināja, ka tā bijusi inkasācijas automašīna, bet kuras bankas, to nekomentēja.  Sākts kriminālprocess, nozīmēta tiesu medicīnas un auto tehniskā ekspertīze. 

Papildināts 9. oktobrī pulksten 13.53

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece  laikrakstam “Staburags” 9. oktobrī pulksten 13.40 sacīja: “Ir aizdomas, ka bojā gājis automašīnas vadītājs, taču policija to pašlaik nevar apstiprināt. Kurš nelaimes gadījumā bija pie stūres, tas tiks noskaidrots izmeklēšanā, tādēļ jau ir nozīmēta ekspertīze.”

Uz jautājumu, vai slimnīcā nokļuvušais vīrietis nav informējis, kurš vadīja automašīnu, Ieva Sietniece atbildēja, ka ir jāpārbauda arī cietušā sniegtā informācija.  “Kurš bija pie stūres, par to mēs, iespējams, informēsim tikai nākamnedēļ,” viņa sacīja.

Bankas “Citadele” Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa arī nevarēja apstiprināt, vai bojāgājušais ir bijis auto vadītājs. “Mēs gaidām oficiālo policijas informāciju, tās darbinieki veic izmeklēšanu,” viņa sacīja.

Ieva Prauliņa laikrakstam “Staburags” apstiprināja, ka nelaimes gadījumā bija iesaistīta “Citadeles” inkasācijas automašīna, bet inkasētie naudas līdzekļi ir neskarti. “Bojā gājis Jēkabpils nodaļas darbinieks. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei un sniegsim visu iespējamo atbalstu,” viņa sacīja.