Staburags.lv ARHĪVS

Novembrī īpašā kampaņā Aizkrauklē bez maksas varēs apmeklēt psihiatru

Novembrī īpašā kampaņā Aizkrauklē bez maksas varēs apmeklēt psihiatru

Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kampaņā „Nenovērsies!” iedzīvotājiem Aizkrauklē un citviet tiek piedāvāta iespēja apmeklēt bezmaksas konsultācijas pie privāti praktizējošiem psihiatriem, lai mazinātu sabiedrībā pastāvošos aizspriedumus pret psihisku saslimšanu un veicinātu vēršanos pēc specializētas palīdzības.


Bezmaksas konsultāciju posms Aizkrauklē norisināsies laikā no 10. līdz 14. novembrim. Konsultācijas sniegs psihiatre Evija Smilgāja (Spīdolas iela 5, Aizkraukle, tel. 29113499). Par vizītes laiku iepriekš vajag vienoties, jo konsultāciju skaits ir ierobežots.


SPKC aicina iedzīvotājus izmantot šo bezmaksas iespēju konsultēties ar kompetentiem speciālistiem, nebaidīties ieskatīties problēmām acīs un meklēt tām risinājumu.


Kampaņā iespēja saņemt privāti praktizējošu psihiatru konsultācijas būs iedzīvotājiem arī Rīgā, Jelgavā, Liepājā, Līvānos un Ventspilī.


Konsultācijas iespējams saņemt arī pie valsts apmaksātiem psihiatriem, kuru kontaktinformāciju var atrast kampaņas mājaslapas www.nenoversies.lv sadaļā „Palīdzība”. Savukārt informāciju par valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem var saņemt, zvanot darba dienās uz Nacionālā veselības dienesta informatīvo tālruni 80001234.


Kampaņas „Nenovērsies!” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību psihiskās veselības traucējumiem, palīdzēt atpazīt pirmos simptomus un mazināt sabiedrībā pastāvošos aizspriedumus gan pret vēršanos pēc palīdzības psihisku traucējumu gadījumā, gan pret cilvēkiem, kas ar šiem traucējumiem slimo.