Staburags.lv ARHĪVS

Apsūdzētais: “Laupīšana ir tad, ja nolaupa miljonu”

Guna Mikasenoka

2014. gada 3. oktobris 17:00

681
Apsūdzētais: “Laupīšana ir tad, ja nolaupa miljonu”

Šodien, 3. oktobrī, notika pirmā Aizkraukles rajona tiesas sēde, kurā sāka izskatīt ierosināto kriminālprocesa lietu saistībā ar laupīšanām, slepkavības mēģinājumiem Bebru un Krustpils pagastā un šaujamieroča nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu.

Apsūdzība izvirzīta pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem. Apsūdzētais 1954. gadā dzimušais vīrietis sacīja, ka apsūdzības būtību saprot, taču apsūdzības atzina tikai daļēji — viņš nevienu neesot vēlējies nogalināt. Vīrietis neatzina arī laupīšanas faktu — viņa izpratnē laupīšana esot tad, ja nolaupa miljonu, nevis degvielu, alkoholu,  cigaretes un šķiltavas 35 eiro vērtībā.

Tiesa nopratināja divas liecinieces — degvielas stacijas “Astarte nafta” operatori un šīs firmas pārstāvi. Divi uzaicinātie liecinieki nebija ieradušies. Tā kā lietā jāuzklausa ap 20 personu, vēl notiks vairākas tiesas sēdes. Nākamā tiesas sēde paredzēta novembra beigās. 

Šīgada martā apsūdzētais Bebru pagastā ar  medību bisi, kurai apgriezts stobrs,  iešāvis ausī 1978. gadā dzimušam vīrietim. Vēlāk viņš ar automašīnu Mitsubishi Colt ieradās Kokneses pagastā un “Astarte nafta” degvielas uzpildes stacijā iepildīja ap 20 litriem degvielas, par to nesamaksājot, pēc tam ar šaujamieroci piedraudēja operatorei, pieprasot degvīnu, cigaretes un šķiltavas. Saņēmis prasīto, viņš nesamaksājis aizbrauca uz Krustpils pagastu, kur moteļa “Sapnis” kafejnīcā, piedraudot ar šaujamieroci, pieprasīja naudu.  No diviem klientiem ieguvis 20 un 10 eiro, vīrietis devās projām, bet ieraudzījis, ka viņam seko kafejnīcas apmeklētāji, raidīja viņu virzienā vairākus šāvienus. Kad patronas izbeidzās, vīrietis tikai aizturēts. Apsūdzētais gan sacīja, ka moteļa kafejnīcā nevienam neesot draudējis, bet prasījis  — kuram nav žēl, lai iedodot nedaudz naudas. Izejot no kafejnīcas, viņš esot šāvis gaisā, nevis mērķējis uz cilvēkiem.