Staburags.lv ARHĪVS

Saņem dāvinājumu no Vācijas

Sandra Pumpure

2014. gada 16. septembris 17:53

227
Saņem dāvinājumu no Vācijas

Sociālās aprūpes centrs “Pļaviņas” šajās dienās saņēma humāno palīdzību no Vācijas veco ļaužu pansionāta “Phonik” —
13 funkcionālo gultu, barojamos galdiņus, gultasveļu un televizorus.

Palīdzības sūtījumu sagādāja firma “Muller Umweltdienest”, kuras direktors ir Niko Mullers, bet līdz Latvijai to atveda ar pārvadātāju firmas “HT Hauser Truchs GmbH” gādību. Sociālās aprūpes centra “Pļaviņas” vadītāja Ingrīda Caune par šo palīdzību ir ļoti priecīga un pateicīga visiem, kuri iesaistījās šajā darbā.

— Šāda funkcionālā gulta pansionātā līdz šim bija tikai viena, bet tās ir ļoti nepieciešamas cilvēkiem, kuri ikdienu pavada tikai guļus. Ērti ir arī barojamie galdiņi. Tas viss uzlabos ne tikai mūsu iemītnieku dzīvi, bet arī darbinieku ikdienu. Visas mantas ir mazlietotas, tāpēc domājam, ka tās vēl ilgi kalpos, — teica Ingrīda Caune.

Vācijas pārvadātāju uzņēmuma autovadītāji Brends Brauns un Kalmans Horvaths, kuri visas šīs lietas atgādāja uz Pļaviņām, mājup devās ar pļaviņiešu sveicieniem jaunajiem sadarbības partneriem Vācijā — “Liepkalnu” maizi, suvenīriem ar novada simboliku un fotoalbumu par Pļaviņām, kurā redzama arī sociālās aprūpes centra ēka. Dāvinot to, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde atzina, ka labdariem  vismaz attēlā būs iespēja aplūkot vietu, kur nonākušas viņu sarūpētās lietas.