Staburags.lv ARHĪVS

Ar dzejoli kabatā

Evita Apiņa

2014. gada 12. septembris 11:34

1012
Ar dzejoli kabatā

Vakar Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas audzēkņi, atzīmējot Dzejas dienas, savus mīļākos dzejoļus runāja ne tikai šim pasākumam veltītā mācību stundā skolā.

Jaunieši ar moto “Dzejolis manā kabatā” devās Neretas ielās, apmeklēja iestādes, uzņēmumus un ar priekšnesumu priecēja arī vecļaudis sociālās aprūpes centrā.
Tradīcija Dzejas dienās apmeklēt pagasta veikalus, aptieku, novada domes ēku un sociālās aprūpes centru Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā radās pirms trim gadiem, kad skolēni ko tādu izmēģināja pirmo reizi. Šoruden dzejas cienītāju pulku un priekšnesumu papildināja ģitārspēle, un visi kopā dziedāja “Lilioma dziesmu” un “Vēl ir laiks”.
Lai gan Dzejas dienām šogad aprit pusgadsimts, tās neaizrit kāda konkrēta dzejnieka zīmē, tāpēc neretieši izvēlējās runāt katrs savu mīļāko dzejoli, skolotājas  — dzejnieka Jāņa Petera dzejoli “Visu mūžu man ir Dzejas dienas”:
“Visu mūžu man ir Dzejas dienas,
Ziemas septiņas un vasaras mirdz sniegā
Sēkla, ko ir Dieviņš sējis Skujeniekā...”
Neretieši vakar viesojās arī rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā “Riekstiņi”, tur savus mīļākos dzejoļus bija “atveduši” arī Sproģu un Daudzeses pamatskolas skolēni.