Staburags.lv ARHĪVS

Šķēpmetējs Ainārs Kovals gatavojas Eiropas čempionātam vieglatlētikā

Infinitum8

2014. gada 29. augusts 08:29

75
Šķēpmetējs Ainārs Kovals gatavojas Eiropas čempionātam  vieglatlētikā

Gatavojoties Eiropas čempionātam vieglatlētikā, šķēpmetējs Ainārs Kovals aizvadījis divas treniņnometnes Igaunijā, kas norisinājās Vīlandē un Tartu.
Jautāts, kādēļ sportists savas treniņnometnes aizvada Igaunijā, nevis Latvijā, Lietuvā vai kādā citā valstī, viņš atzīst, ka visu garo ziemas cēlienu trenējoties Rīgā, viņš vēlējies  vienkārši pamainīt vidi un patrenēties ārpus ierastajām telpām un stadioniem. „Es esmu apmierināts ar Vīlandē aizvadīto pirmo treniņnometni, kurā izdevās gan labs treniņdarbs, gan arī uzrādīju savu labāko šīs sezonas rezultātu – 80,31 m. Tik tikko atgriezos no otrās treniņnometnes Tartu, varu teikt, ka mani apmierina iespējas, kas ir šajās pilsētās, un arī pirms augstā gaidāmā Eiropas čempionāta vieglatlētikā, 13 dienas atkal aizvadīšu treniņos Tartu, Pērnavā un Vīlandē,” viņš teica.
Sarunas laikā sportists pastāstīja, ka 1. augustā piedalīsies Latvijas čempionātā vieglatlētikā, bet tad atkal dosies uz Igauniju. Šīs dienas skaistākais jaunums – šķēpmetējs Ogrē notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā ieguva zelta medaļu, uzstādot jaunu sezonas personisko rekordu un atkārtoti labojot šīgada Eiropas čempionāta normatīvu - 81,75 metri.
Lai arī iepriekš viņš ir piedalījies treniņnometnēs Vācijā, Polijā un citviet, patlaban, viņš ļoti labprāt izvēlas tieši Igauniju, kur jūtas mierīgi un komfortabli. Eiropas čempionāts vieglatlētikā notiks no 12. līdz 17. augustam Šveices pilsētā Cīrihē. Šķēpmetējs izteica cerību, ka starp kvalifikācijas dienu un starta dienu varētu būt viena brīva. Lai arī  šobrīd vēl nav zināmi konkrētie starta datumi, sportists paredz, ka šķēpmešana būs tuvāk čempionāta noslēgumam, kā tas ir parasti.

Vai zināji?
* Ainārs Kovals šķēpa mešanā trenējas kopš septiņu gadu vecuma, sākotnēji Ivara Zilgalvja, vēlāk Valentīnas Eidukas vadībā.
* Šķēpmetējs ir 2008. gada Vasaras Olimpisko spēļu sudraba medaļas laureāts, kad viņš uzrādīja arī savu personiskais rekordu - 86,64 m. Tāpat A. Kovals ir divkārtējs Universiādes čempions (2007. un 2009. gadā).
* Par sasniegumiem sportā škēpmetējs saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni un kopš 2004.gada ir Latvijas Olimpiskās Vienības sastāvā.
* Kopš 2013. gada šķēpmetējs ir viens no SMScredit.lv atbalstītajiem sportistiem. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, šķēpmetējs Ainārs Kovals, vieglatlēte Laura Ikauniece, basketbola komanda "VEF Rīga" un futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte".
* Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons, Latvijas čempionāts  BMX  riteņbraukšanā  un SMScredit.lv Futbola Virslīga.