Staburags.lv ARHĪVS

Palīdzēsim divus gadus vecajam bērniņam

varonis.lv

2014. gada 20. augusts 08:33

213
Palīdzēsim divus gadus vecajam bērniņam

Krisam Kristapam Lazdānam ir tikai divi gadiņi. Šis simpātiskais sprogainais mazulis ir slims kopš dzimšanas. Viņš neprot staigāt, neprot runāt un tiek barots caur zondi. Lai Kristaps dzīvotu, viņam ir nepieciešama specializētā pārtika un tehniskie palīglīdzekļi. Viņa uztura pamatēdiens ir specializētā medicīniskā pārtika Nutrini. Mēnesī ir nepieciešami 233 eiro tikai tam, lai bērniņš nepaliktu badā.

Kriss Kristaps Lazdāns. Diagnoze: bērnu cerebrālā trieka (BCP), spastiskā tetraparēze, simptomātiskā epilepsija.

Stāsta Kristapa mamma:
“Kad es gaidīju Kristapa dzimšanu, man nebija nekā svarīgāka par to, lai mans bērniņš būtu vesels. Kad notika dzemdības, es ar šausmām sapratu, ka Kristaps neelpo, un nabas saite ir apvijusies ap viņa kaklu divas reizes. Tikai pēc steidzami veiktās reanimācijas mans dēliņš ievilka elpu un es dzirdēju viņa pirmo raudāšanu. Pēc tam mēs pavadījām slimnīcā vairāk kā mēnesi, pirms devāmies mājup.

Mēs cīnāmies par mūsu dēla veselību jau no pirmās viņa dzīves dienas. Ir apmeklēti ārsti, fizioterapeiti, ergoterapeiti, izieti rehabilitācijas kursi “Jaunķemeros” un “Vaivaros”, trīs reizes nedēļā apmeklējam masāžas Talsos, kā arī es pati katru dienu vairākas reizes veicu vingrojumus ar manu bērniņu pēc īpaši izstrādātas programmas.

Manam dēliņam ir ierobežotas kustības spējas – viņš prot tikai pārvelties no muguras uz vēderiņu un tādā stāvoklī nedaudz pacelties, atbalstoties uz rociņām. Viņš neprot sēdēt, nestaigā un nerunā, un redzēt viņu tādā stāvoklī – plosa mūsu sirdis.

Kristaps tiek barots caur zondi, bet ņemot vērā viņa smago alerģiju uz piena produktiem, viņam ir nepieciešama specializētā pretalerģiskā medicīniskā pārtika.

Mēs visi ļoti mīlam mūsu mazo Kristapu un mūsu ģimenes kvēlākais sapnis ir ieraudzīt, kā kādu dienu mūsu mazulis piecelsies kājiņās un spers savus pirmos soļus! Mēs ar nepacietību gaidām dienu, kad viņš varēs iziet pagalmā ar savu vecāko brāli, skriet un spēlēties.”

Bet pagaidām Krisam ir ļoti vajadzīga Jūsu palīdzība.
Jūs varat zvanīt uz ziedojumu tālruņiem: 90006881 (maksa par zvanu – 1.42 EUR) vai 90006771 (maksa par zvanu – 7.11 EUR).

Jūs varat ziedot arī kādu citu, lielāku summu ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, ierakstot maksājuma informācijā “Veselības Fonds: Kriss Kristaps Lazdāns”. Un tad, pateicoties Jums un Jūsu rūpēm, Krisam būs nodrošināta specializētā pārtika un speciālā bērnu gultiņa.

Pavisam ir nepieciešami: 15 461,30 eiro.

  • Vajadzīga specializētā pārtika trim gadiem – 8388,00 eiro. Viena šīs pārtikas burciņa maksā 1,94 eiro, un mēnesī Kristapa pabarošanai ir vajadzīgas 120 burciņas, tas nozīmē, ka mazulim nepieciešamās pārtikas iegādei, kuru valsts nekompensē, ir vajadzīgi 233 eiro.
  • Specializētā daudzfunkcionālā bērnu gultiņa ar pretizgulējumu matraci – 3678,41 eiro.
  • Specializētie ratiņi pastaigām – 829,53 eiro.
  • Autiņbiksītes, mitrās salvetes un citas higiēnas preces guloša slimnieka kopšana – tiek izlietoti aptuveni 71 eiro mēnesī.

Informācija no fonda Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv:
Krisa Kristapa Lazdāna vajadzībām vēl ir nepieciešami 5327,59 eiro. Šobrīd Kristaps tiek regulāri nodrošināts ar specializēto pārtiku un nepieciešamajām higiēnas precēm, kas ir vajadzīgas guloša slimnieka kopšanai, kā arī jau ir iegādāti specializēti pastaigu ratiņi.
Kopā mēs varam palīdzēt šim bērniņam!

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv"
Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1- 1011, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002