Staburags.lv ARHĪVS

Pļaviņu novada domei jāmaksā

Guna Mikasenoka

2014. gada 14. augusts 08:30

2709
Pļaviņu novada domei jāmaksā

Zemgales apgabaltiesa 7. augustā pieņēmusi spriedumu, kas ir analogs Aizkraukles rajona tiesas 11. aprīlī pasludinātajam spriedumam bijušā Pļaviņu novada ģimnāzijas direktora Vladimira Samohina prasībā pret Pļaviņu novada domi. Izmaiņas ir tikai tādas, ka ir palielināta no novada domes piedzenamā summa, un mainīts tas, ka atlīdzība jāizmaksā nevis nekavējoties, bet labprātīgi 10 dienu laikā.

Diemžēl, jo ilgāka tiesāšanās, jo lielāka no pašvaldības piedzenamā summa. Zemgales apgabaltiesa nolēma, ka no Pļaviņu novada domes piedzenamā nesaņemtā atlīdzība par piespiedu darba kavējumu no pagājušā gada 26. novembra līdz šīgada 7. augustam ir 11 026,48 eiro, ieturot likumā paredzētos nodokļus. Domei valsts labā jāsamaksā arī ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi (715,64 eiro) un valsts nodeva (31,57 eiro). Savukārt Vladimira Samohina labā no domes jāpiedzen ar tiesāšanos saistītie izdevumi — 1779,99 eiro. Salīdzinot ar Aizkraukles rajona tiesas spriedumu, no domes piedzenamā summa ir palielināta par 4330,29 eiro.
Zemgales apgabaltiesas spriedumu var pārsūdzēt Augstākajā tiesā. Vai pašvaldība to darīs? Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde teic, ka turpmāko rīcību izvērtēs pēc pilna sprieduma teksta saņemšanas.

Rakstu pilnībā lasiet laikraksta 14. augusta numurā